dimanche 18 novembre 2012

Un film fara nume (Superecran)

Am vazut ieri un film dragut. Era o poveste de dragoste, in care erau implicati trei frumosi tineri. Era o naratiune la persoana I, iar povestitoarea era, evident, cea care nu facea parte din cuplu. Dar «el» o iubea pe «ea», dar nu avea curajul sa i-o spuna. Mai mult, si partenera lui stia ca el e cu gandul mereu la cealalta, dar nu voia sa cedeze, ca intr-o lupta.

Neavand curajul de a-si declara sentimentele, «ea» decide sa se indeparteze, pentru a le lasa spatiu celor doi. Si fraza cheie a filmului a fost: daca as fi stiut ca cuplul lor a mai durat numai o zi dupa plecarea mea, as fi luptat din toate fortele pentru dragostea mea. Daca, mereu daca. Daca nici macar in filme nu stim, ce sa mai zicem de viata reala, care ne joaca ca pe carti...

Dupa mult timp, fata care facea parte din cuplu o cauta pe «ea», pentru a-i face confesiunea ca «el» mereu a iubit-o pe «ea» si pentru a le face cadou fericirea. Cele doua fete merg impreuna sa-l caute pe el, iar intalnirea e emotionanta. Bine'nteles ca «el» alearga la «ea», si dupa o imbratisare care transcede timp si spatiu, se intoarce catre cealalta, pentru a o saluta.

Pana aici, nimic neobisnuit, un alt fim pe tema clasica «dragostea in trei». Insa de unde vine ineditul: cei trei protagonisti erau condamnati la moarte prin don de organe. Da, o poveste fantastica, recunosc. Iar «el», cand a inceput sa-si traiasca adevarata poveste de dragoste cu «ea», mai avea numai doua saptamani de trait. Bine'nteles ca incearca, impreuna, imposibilul, si anume de a scapa de condamnare. Dar era numai o iluzie ca s-ar putea scapa de condamnare. Si, dupa cele doua saptamani, «el» moare. Iar «ea» ramane pustiita, asteptand sa-i vina randul la don. Celeilalte ii venise deja randul, murise.

O tristete enorma la sfarsitul filmului, cand ea, fericita ca a gasit dragostea adevarata, se intreba de ce a fost pentru asa de putin timp? Si nefericirea o inunda.


Dupa o noapte de reflectie, cam asta mi-a ramas din film: cand gasiti iubirea, uitati de tot si aveti curajul sa o traiti. E asa de rara, e lumina vietii noastre. Nimic altceva nu merita efortul, energia si implicarea noastra. Gasiti-va menirea!

Va doresc sa fiti fericiti pentru mai mult de doua saptamani!

C.

4 commentaires:

  1. seamana cu seven pounds :) cu will smith

    RépondreSupprimer
  2. Nu stiu ce film era, nu m-am uitat la titlu (si-asa il uit, n-am o memorie buna). Insa nu era Seven Pounds. Am sa-l caut sa vad cum se numea, in grila de programe.

    RépondreSupprimer
  3. OK: Never let me go
    http://www.superecran.com/#/!a-z-film&id=800043068&nom=Aupres_de_moi_toujours

    RépondreSupprimer