dimanche 15 avril 2012

Lectiile vietii

Viata noastra e o carte deschisa, fiecare zi e o noua lectie de invatat. Cateodata continutul e evident, ca si cursurile de contabilitate, cateodata, continutul e bine ascuns, ca un curs de fizica teoretica. Menirea noastra este de a fi suficient de entuziasti si de a cerceta mereu sensul zilelor noastre.
Multe sunt lectiile vietii. Si oricat de mult am invata, mult mai mult ne ramane de invatat inca. Invatam sa vorbim, sa cantam, sa utilizam cutitul si furculita, sa ne abtinem atunci cand ar trebui sa reactionam negativ, sa lucram in echipa, sa vorbim engleza, franceza, chineza etc. Dar cele mai grele si mai de neinteles lectii raman cele despre iubire. Am vrea sa stim totul despre iubire, ne uitam la tone de filme siropoase, care se termina bine si care ne fac sa credem ca iubirea e foarte accesibila, ca se gaseste la fiecare colt si ca ne face fericiti pana la sfarsitul vietiilor noastre.
In fapt, iubirea e o revelatie, ca si Dumnezeu. Nu ni se arata in fiece zi sau pe fiece poteca. Trebuie sa avem rabdarea si nelinistea de a o cauta, chiar daca nu e evident. Pentru cate ne aduce iubirea in suflete, pentru echilibrul si forta ce ni le da, pentru contopirea cu universul si cu sensurile acestuia, merita sa fim consecventi.
Nu, nu o caut in cluburi. Si nici in metrou. Nu e asa de triviala pentru a rasari de acolo. Nu e aproape, dar nici departe, pentru ca nu e in aceasta dimensiune si departarea de ea nu o pot simti. Dar o astept si cred in ea cum cred in divinitate. Izvor de implinire, ea va veni.

2 commentaires:

  1. Da asa este.Pentru ca iubirea este divinitate iar divinitatea este NUMAI iubire.
    "Uneori fericirea e atat de aproape ca o poti atinge cu mana"
    Octav Dessila-Iubim


    Din harsova-carmen elena pa FB

    RépondreSupprimer
  2. Sil vous plait, changer le fond, car il est impossible de lire sur fond presque blanc

    merci

    RépondreSupprimer